Miten kerron evankeliumin?

Kolme askelta evankeliumin kertomiseen ja uskoon johdattamiseen

Askel 1: Aloita keskustelu

Jos haluat tavoittaa ihmisiä evankeliumilla, on tärkeää löytää ensin yhteys heidän kanssaan. Aloita keskustelu arkisista asioista. Kuuntele toista ihmistä ja pyri löytämään yhdistäviä asioita. Kysy kysymyksiä saadaksesi selville, mitä toinen ajattelee.

Voit johdattaa keskustelun hengellisiin asioihin kysymällä vaikkapa: Osallistutko koskaan seurakunnan toimintaan? Rukoiletko koskaan? Mistä asioista saat voimia vaikeissa tilanteissa? Oletko miettinyt, mitä tämän elämän jälkeen tapahtuu?

Voit johtaa keskustelun evankeliumiin kysymällä esimerkiksi: ”Saanko kertoa sinulle parhaasta asiasta, joka minun elämässäni on tapahtunut?”

Sinun tarinasi

Voit kertoa oman tarinasi kolmen kohdan avulla:

  1. Millaista elämäsi oli, kun et tuntenut Jeesusta?
  2. Kuinka opit tuntemaan Jeesuksen?
  3. Mikä elämässäsi on muuttunut sen jälkeen?

Jos olet uskonut Jeesukseen lapsesta asti, voit kertoa, miksi usko on sinulle tärkeä asia ja miksi olet siitä iloinen. Voit kertoa myös esimerkiksi, kuinka olet löytänyt elämällesi merkityksen, kuinka olet löytänyt rauhan tai kuinka Jumala on parantanut sinua.

 

Askel 2: Kerro evankeliumi

  1. Jumala rakastaa meitä

Jumalan suunnitelma alusta alkaen on ollut ystävyys ihmisten kanssa. Alussa ihmiset elivät rauhassa ja sovinnossa Jumalan kanssa.

”Jumala katsoi kaikkea tekemäänsä, ja kaikki oli hyvää.” – 1. Moos. 1:31

  1. Synti erottaa ihmisen Jumalasta

Koska ihmiskunta päätti lähteä omille teilleen ja kääntyä pois Jumalasta, näemme tämän päätöksen seuraukset. Rauhan ja sovinnon sijasta näemme vihaa, kateutta, sairautta ja sotia. Pahin seuraus on synnin rangaistus, ikuinen kadotus. Tämä ei ole kuitenkaan Jumalan tahto. Erilaiset uskonnot ovat ihmisten yrityksiä päästä eroon synnistä ja syyllisyydestä, mutta kukaan ei pysty itse sovittamaan välejään Jumalan kanssa.

”Kaikki ovat luopuneet ja käyneet kelvottomiksi. Ei ole ketään, joka tekee hyvää, ei ainoatakaan…” – Room. 3:11

  1. Jeesus kuoli puolestamme

Jumala on pyhä, eikä hän voi katsoa syntejämme läpi sormien. Mutta koska hän rakastaa meitä niin paljon, hänellä on suunnitelma pelastaa meidät ja antaa ihmiskunnalle mahdollisuus päästä sovintoon hänen kanssaan.

Jumala osoitti rakkautensa lähettämällä ainoan Poikansa Jeesuksen Kristuksen maailmaan. Jeesus kuoli ristillä jokaisen puolesta ja kärsi syntiemme rangaistuksen meidän puolestamme. Kolmantena päivänä Jeesus nousi kuolleista. Hän elää nyt ja ikuisesti. Uskomalla häneen saamme rauhan Jumalan kanssa ja ikuisen elämän taivaassa.

”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” – Joh. 3:16

  1. Minun päätökseni

Emme voi päästä taivaaseen omien tekojemme perusteella – kukaan ei ole siihen tarpeeksi hyvä. Jumalan luo on vain yksi tie – syntien tunnustaminen, kääntyminen ja Jeesukseen luottaminen omana Herrana ja Vapahtajana.

”Jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut.” – Room. 10:9

 

Askel 3: Johdata henkilö Kristuksen luo

Päätös seurata Jeesusta on elämän tärkein päätös. Kysy toiselta, haluaisiko hän ottaa Jeesuksen vastaan elämänsä Herrana ja Pelastajana. Jos hän on halukas, voit pyytää häntä rukoilemaan kanssasi esimerkiksi tämän yksinkertaisen rukouksen:

RUKOUS

”Herra Jeesus, uskon, että olet Jumalan Poika. Uskon, että kuolit syntieni puolesta. Anna minulle syntini anteeksi ja tule elämääni. Uskon, että nousit kuolleista ja elät tänään. Otan sinut vastaan Herranani ja Pelastajanani. Haluan seurata sinua koko loppuelämäni. Aamen.”

MITÄ SEURAAVAKSI?

Auta henkilöä kasvamaan uskossa kertomalla hänelle joistakin uskonelämän perusasioista. Näitä ovat esimerkiksi rukous, Raamatun tutkiminen ja noudattaminen, yhteys seurakuntaan ja muihin uskoviin sekä uskosta kertominen muille. Kutsu hänet kanssasi seurakunnan tilaisuuksiin tai ryhmään tai perusta hänen kanssaan raamattupiiri.